Вірусний шоколадний батончик Can’t Get Knafeh of It від шоколатьє Fix Dessert в Дубаї просто підкорив світ через свою популярність. Пропонуємо домашню версію цього декадентського десерту.
Для приготування шоколадки вам знадобляться сирі фісташки, тахіні та білий шоколад. За допомогою потужного блендера ви можете створити ідеальне фісташкове масло, яке слугуватиме основою для кремової начинки. Потім, додавши розтоплений білий шоколад, отримаєте гладенький, горіховий фісташковий крем, готовий до використання. Приготування десерту точно варте ваших зусиль і витраченого часу.
Порцій 8 Енергетична цінність 668 ккал Бiлки 16.4 г Жири 50.1 г Вуглеводи 46.3 г
Інгредiєнти для крему:
Фісташки 500 г
Кунжутна паста тахіні 2 ст. л.
Шоколад білий 100 г
Інгредiєнти для начинки:
Тісто катаїфі 1 ½ стакани
Масло вершкове 73% 3 ст. л.
Інгредiєнти для шоколаду:
Шоколад 300 г
Приготування
Крок 1 – Готуємо крем:
Помістіть фісташки в потужний блендер і збивайте до утворення густої пасти. Це займе щонайменше 5 хвилин. Додайте тахіні і продовжуйте перемелювати, поки суміш не стане максимально однорідною. Обов’язково зупиняйтеся і зішкрібайте боки, якщо потрібно. Якщо у вашому блендері є збивач, використовуйте його, щоб суміш рухалася.
Крок 2
Коли суміш стане однорідною влийте туди, попередньо розтоплений на водяній бані, білий шоколад і знову перемелюйте, доки вона не набуде консистенції нутели. Крем повинен бути досить рідким, щоб його можна було перелити в банку.
Крок 3 – Готуємо начинку:
Розтопіть вершкове масло в антипригарній сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнене тісто катаїфі і обсмажуйте, постійно помішуючи, поки воно не стане золотисто-коричневим і хрустким. Це може зайняти кілька хвилин, тому продовжуйте перевертати, щоб забезпечити рівномірне підсмажування. Коли катаїфі підсмажиться, перекладіть його в миску. Додайте приблизно 80 мл (1/3 склянки) фісташкового крему, додаючи потроху, поки не отримаєте густу, пастоподібну консистенцію. Ви можете регулювати кількість фісташкового крему на свій смак (додайте більше, якщо вам подобається кремоподібніша консистенція, або менше, якщо ви віддаєте перевагу більш хрусткій текстурі).
Крок 4 – Готуємо шоколад:
Наріжте шоколад невеликими рівними шматочками і покладіть у посуд, придатний для використання в мікрохвильовій печі. Поставте його в мікрохвильовку на 30-секундні інтервали, помішуючи після кожного раунду, доки більша частина шоколаду не розтопиться. Будьте обережні, щоб не перегріти та зупиніться, як тільки більша частина шоколаду розплавиться, і дайте залишковому теплу розтопити решту. Перемішайте шоколад до повної однорідності. Шоколад повинен мати блискучу поверхню і бути правильної температури для темперування (близько 30° С для молочного шоколаду і 50° С для чорного).
Крок 5 – Збераємо шоколадну плитку:
Вилийте шар підігрітого шоколаду в силіконову форму, покрутивши її, щоб рівномірно покрити боки. Вилийте зайвий шоколад. Поставте форму в холодильник або морозильну камеру, щоб він застиг. Тоді додайте попередньо приготовану начинку, вдавлюючи її в кути, щоб утворився рівномірний шар. Полийте начинку розтопленим шоколадом, що залишився, щоб скріпити батончик. Рівномірно розподіліть його, щоб забезпечити рівний верх. Поставте форму назад у холодильник, щоб вона повністю застигла, перш ніж виймати шоколадку. Насолоджуйтесь десертом усією сім’єю. Смачного!
За матеріалами cooking.nv.ua